Utbildning fillers för dig som vill utföra injektionsbehandlingar

31 oktober 2020
cecilia_olsson
Utbildning fillers för dig som vill utföra injektionsbehandlingar

Det finns många som inte trivs med att upptäcka nya rynkor och mötas av ett åldrande ansikte i badrumsspegeln varje morgon. Likaså finns det yngre människor som inte är riktigt nöjd med exempelvis storleken på sina läppar och drömmer om att de skulle vara fylligare. Dessa två till synes helt skilda ”problem” kan åtgärdas med en och samma behandling, nämligen filler.

Vad är filler?

En fillerbehandling är en injektionsbehandling baserad på hyaluronsyra som ger volym. Med filler går det att bygga upp volym som gått förlorad på grund av exempelvis åldrande. En fillerbehandling kan skulptera delar av ansiktet, släta ut rynkor, ge förstorade läppar och ge huden ett föryngrat utseende. 

Utbildningar för legitimerade läkare och sköterskor

Från och med den 1:a januari 2021 går lagen om krav på medicinsk personal vid skönhetsingrepp igenom. Den innebär att alla som utövar skönhetsingrepp ska enligt lag vara legitimerade läkare, tandläkare eller sjuksköterskor. Läkarnas Estetiska Skola är den första akademin i Sverige som enbart riktar sig till denna grupp. De håller förstklassiga kurser och workshops inom medicinsk estetik och erbjuder bland annat utbildning fillers. 

Grundkurs inom filler

Läkarnas Estetiska Skola erbjuder en grundkurs inom fillers som gör att du blir certifierad och får den kunskap som behövs för att utföra injektionsbehandlingar. Det är en omfattande kurs som berör både teoretiska och praktiska områden. Kursen innehåller medicinska aspekter såsom ansiktets anatomi, information om eventuella komplikationer samt hur det är möjligt att förebygga dem.

Avancerad utbildning för dig som vill bli ännu bättre

Läkarnas Estetiska Skola erbjuder även en avancerad kurs för dig som redan är certifierad. Den  är till för att utöka kunskaperna inom fillers och injektionsbehandlingar. Med djupare kunskap kan du erbjuda större trygghet till dina kunder vilket i sin tur leder till ett ökat förtroende för dig och din klinik. Kursen är för dig som redan gått Filler Grundkurs och känner dig bekväm med att göra fillerbehandlingar. 

Läs mer om utbildningarna på https://www.lakarnasestetiskaskola.se/vara-utbildningar/filler.

Fler nyheter