Botox kan hjälpa dig i Malmö

22 augusti 2021
jonas_olsson

Botox är ett muskelavslappnande läkemedel med många användningsområden. Genom injektion av ämnet kan man begränsa aktivitet och funktioner i olika delar av kroppen. Några av de mest vanligaste användningsområdena för Botox är behandling av rynkor i ansiktet, migrän,  överdriven svettning, tandgnissling, urinläckage med flera. 

Om du har kronisk migrän och provat några förebyggande medicinska behandlingar utan resultat kan du med fördel prova Botox. Behandlingen går till så att en injektion ges i olika delar av huvud, ansikte och övre delen av ryggen. Det ger en muskelavslappnande effekt samt en antiinflammatorisk effekt på nerverna där man injicerar. 

När vi blir äldre kan det dyka upp rynkor runt munnen, framförallt på överläppen. Det går att behandla dem med fillers eller Botox. En del upplever dessa rynkor som väldigt besvärande till exempel vid användande av läppstift. Det kan vara svårt att få läppstiften att stanna kvar innanför läppkonturerna.

Botox i Malmö finns för dig om du behöver hjälp och det finns några kliniker att välja på. En av klinikerna är Estamedic Klinik med ett team med läkare och sjuksköterska/hudterapeut. De kan skräddarsy en individuell skönhetsplan.

Botox hjälper mot svettningar

Har du svår handsvett, fotsvett, armsvett eller någon annan form av svettning kan Botox hjälpa. Hyperhidros (överdriven svettning) kan vara allmän, man svettas mycket från hela kroppen, eller lokal då endast vissa områden blir överdrivet svettiga. Preparatet fungerar så att de blockerar nervimpulsen som skickas till svettkörtlarna vilka då inaktiveras.

Hjälp mot tandgnissling och tandpressning

Tandgnissling och tandpressning är mycket vanliga problem. Det kan leda till att tänderna slits ned, tandköttet kryper upp och spänningsrelaterad huvudvärk. Allt detta leder oftast till försämrad sömn vilket är påfrestande för kroppen. Botox kan vara ett effektivt hjälpmedel vid behandling av dessa besvär. Botox blockerar nervsignaler och begränsar på så sätt aktiviteten i tuggmuskulaturen som pressar ihop käkarna.

 

Fler nyheter