En guide till din nästa stetson keps

13 september 2022
Camilla Holmgren

editorial

När du tänker på en stetson keps kommer du kanske att tänka på den klassiska cowboyhatten, som den ursprungligen var uppkallad efter. Men stetson kepsar är inte bara för cowboys! Dessa hattar och kepsar finns i en mängd olika stilar och färger, vilket gör dem perfekta för alla tillfällen och till alla personer oavsett ålder. Hos High5shop (https://high5shop.se/collections/stetson) finns en stetson keps för alla oavsett vilken klädstil du har.

I den här artikeln kommer vi att diskutera stetson kepsen – vad det är och vilka olika typer som finns. Så oavsett om du letar efter din nästa keps för avslappnade tillfällen eller en keps för speciella tillställningar, läs vidare för att få veta allt du behöver veta om stetson kepsen!

stetson keps

Vad är en stetson keps?

En stetson keps var historiskt sett en typ av hatt som vanligtvis är tillverkad av filt eller halm. Den vanligaste stilen är cowboyhatten, som kännetecknas av sin breda brätte och höga krona. Stetsons är också ofta dekorerade med en bandana eller andra utsmyckningar. Även om de oftast förknippas med den amerikanska västern, är stetsons faktiskt uppkallade efter John B. Stetson, en öststatsbo som populariserade hattarna på 1800-talet.

Typer av stetson kepsar

Det finns flera olika typer av stetsonhattar, var och en med sina egna unika egenskaper:

  • Cowboyhattar: Som nämnts ovan är cowboyhattar den mest klassiska typen av stetson kepsarna.
  • Fedora: En fedora liknar en cowboyhatt, men har en smalare brätte och en lägre krona. Fedororor är ofta tillverkade av ull eller kashmir.
  • Trilby: En trilby är en annan typ av stetson som liknar en fedora. Den har dock en ännu smalare brätte och en kortare höjd. Trilbys är ofta tillverkade av silke eller bomull.
  • Panama: En Panama är tillverkad av halm och har ett brett brätte. Den är vanligtvis dekorerad med ett band eller en bandana runt kronans bas.

 

Fler nyheter