Ett bröstlyft kan förändra hela livet

22 mars 2022
Lily Hansen

editorial

Det är inte bara kroppen som blir förändrad vid ett bröstlyft i Stockholm. Det kan ge en människa ett helt nytt liv. Kanske är det en stor smärta att gå runt med hängande bröst. Den smärtan kan bli ens följeslagare och bidra till en stor, eller liten, psykologisk och fysisk ohälsa. 

Har man tunga bröst som hänger mycket kan det vara en jobbig situation. Det hjälper en del med BH men den skaver ändå vid axlarna. Att få ett bröstlyft är inte bara fysiskt avlastande. Det kan även vara psykologiskt befriande. Ett lättnad att känna sig fri från smärta i kropp och själ.


Anledningar till hängande bröst

Att man har fått hängbröst kan ligga i ens DNA. Men det finns även andra orsaker. En av dem är att man utvecklats på detta sätt i den pubertala delen av ens liv. Andra orsaker kan vara att man ammat ett eller några barn. När man går ner i vikt i rask takt kan man också utveckla hängbröst. 

Även om ens bröst varit fasta och välformade innan man väntat och sedan fött barn, kan de få en helt annan form efter graviditeten. Det är då många funderar på att göra ett bröstlyft. Det känns nog bättre att vara tillbaka i samma form som innan man ammat. 

 

bröstlyft stockholm

 

Vad ska man tänka på vid ett bröstlyft?

En operation är alltid ett ingrepp. Det kan förekomma komplikationer till följd av den. Själva syftet med att göra ett bröstlyft är helt enkelt att lyfta upp brösten en aning. Överflödig hud tas bort och man förflyttar vårtgårdarna lite högre upp. 

En sådan operation kan påverka förmågan att amma. Den påverkar också känseln i ens hud, och självklart kommer den även att påverka bröstvårtan. Brösten kommer att placeras lite högre än vanligt. Det är viktigt att vara medveten om detta. 

Fler nyheter