Hitta rätt frisör i Stockholm

15 maj 2021
jonas_olsson

En fräsch klippning, nya slingor eller att byta frisyr helt och hållet kan många gånger göra underverk för humöret och välmåendet som helhet. Det är avkopplande att sitta i frisörstolen och bli ompysslad någon timme eller två. Att hitta rätt frisör kan däremot vara allt annat än lustfyllt och roligt. 

Många är de som någon gång – eller till och flera gånger – gått på en rejäl nitlott vad gäller frisör och fått en klippning eller färgning de inte alls blivit nöjda med. Det kan låta banalt, men en dålig klippning eller en misslyckad toning kan förstöra en hel dag.

Så hur hittar man rätt då? Det man kan göra är förstås att prova sig fram, och när man väl hittar en man trivs med gäller det att hålla fast vid den. 

Vanligt att frisörer byter salong

De flesta frisörer är idag egenföretagare som hyr en stol på en större salong. Somliga stannar många år på samma salong alternativt öppnar eget, men det är också ganska vanligt att frisörer byter arbetsplats relativt ofta. Personalomsättningen kan vara hög. 

Det här kan innebära krångel för dig som kund om du hittar en frisör du tycker om och trivs med och hen sedan plötsligt slutar. Ett tips är därför att du ber din frisör meddela en om hen ska byta salong, så att du vet var du ska boka din klipptid nästa gång. 

Hur mycket kostar det?

Priserna varierar mellan olika frisörer i olika städer – men givetvis kostar olika behandlingar också olika mycket. En frisör i Stockholm är som regel dyrare än en frisör i en småstad. Att både slinga och klippa kostar också en bra slant mer än en enkel snaggning.

Vilka priser som gäller på olika frisörsalonger finns alltid att hitta på nätet. Så gott som alla är bra att lägga ut prislistor på sin hemsida. 

Fler nyheter