Tyg eller skinnhandskar

14 oktober 2020
patrick_pettersson

När den kallare årstiden kommer är det skönt att ha något på händerna. Största anledningen är givetvis att de värmer i kylan. Men inte nog med det. Man blir väldigt torr om händerna när kylan sätter in. Så vilken typ av handskar ska man välja? Spelar det någon som helst roll?

Det finns en uppsjö av material som handskar kan vara gjorda av. För den som sportar kan det vara praktiskt att använda en innerhandske gjord av fleece eller merino ull. De blir lager på lager som håller händerna skönt varma. Skulle man bli för varm kan man alltid ta av det ena paret och få tunnare handske. 

 

Handskarnas Rolls Royce

Gaucho är ett svensk kvalitetsmärke som verkligen säger lyx. Företaget startade 1936 och skapar handskar med italiensk känsla. Dom är eleganta och finns att köpa i för både män och kvinnor. Varje år kommer en ny kollektion. Och givetvis är handskarna gjorda av äkta skinn. 

För den som önskar finns handskarna i trendiga färger. Kollektioner finns för både fin handskar och de lite sportigare modellerna. Verkligen något värt att titta på!

 

Bra handskar till vardags

Allt beror på vad man ska göra när man har handskarna på. Ett par svarta skinnhandskar går alltid hem. Dom är klassiska och passar till allt. Det gäller oavsett om man ska gå på en fin tillställning eller bara besöka den lokala pizzerian. 

Behöver man varma goa handskar kan fleece definitivt vara en bra idé. Passar utmärkt för vinterpromenad med hunden. Detta på grund av att det är lättare att greppa med handskar än med vantar. Eller varför inte när man står som hejande support på knattelagets ishockeymatch.

Man får dock inte glömma de stickade handskarna. Visst är dom sköna! Åtminstone så länge som dom är torra. För snöbollskriget kanske polyester passar bättre. Men som sagt är det en smaksak.

Fler nyheter