Ett extremt bekvämt besök

25 februari 2020
mikael_barani

Våra kroppar skickar ofta tydliga signaler till oss angående hur landet ligger. Är något rätt eller fel, framför allt fel, så brukar vi oftast få reda på det i god tid innan det hela utvecklas till något som kan börja orsaka jobbiga komplikationer.

Men bara för att kroppen sänder signaler så betyder det som bekant inte att vi alltid lyssnar på den. Vi har ju en sorts smått självdestruktiv förkärlek till att bara gasa på och köra så länge det går innan resan en dag plötsligt tar slut. För även om våra kroppar är anpassningsbara så finns det en gräns där systemet säger ”hit men inte längre” och drar i nödbromsen. 
Då är det försent att backa tillbaka bandet och göra något åt saken. Istället får vi rikta in oss på rehabilitering och att hitta tillbaka till det liv som vi hade tidigare.

Det är därför det är så viktigt att med jämna mellanrum se till att stämma av läget med sig själv. Att till exempel meditera, skogsbada eller bara låta bli att stimuleras av alla skärmar ger oss möjlighet att lyssna till kropp och sinne.

För sanningen är att vi brukar vara rätt hårda mot oss själva. Vi pressar oss själva på sätt som vi aldrig skulle kräva av andra människor. 
Visst är det bra att vi har denna inställning, men vi måste också kunna släppa allt och bara skämma bort oss själva.

Balansen ligger som bekant t i att kunna besöka båda extremerna utan att tappa bort sig.

Just därför är ett besök på https://akerblads.se/ ett utmärkt sätt att besöka den bekväma extremen. Att bli bortskämd med massage och bad under en helg i Tällberg är precis vad som behövs efter en period av intensivt fokus. På så sätt ger vi kroppen och själen möjlighet att komma ned i varv och ladda upp batterierna inför framtida utmaningar.

Fler nyheter