Något har hänt med synen

16 oktober 2019
admin

Börjar det bli lite suddigt? Kanske ser man sämre och sämre när man sitter framför tvn där hemma, eller så börjar det kanske bli svårare och svårare att tyda trafikskyltar när man är ute och kör i sin bil? Då är det nog dags för att boka sig en tid hos en optiker för en undersökning av synen. 

Synen är viktig för att man ska kunna fungera som vanligt i sin vardag. Det blir svårt för en att läsa och man kan få andra slags problem och symptom också om man inte tar det på allvar, att synen har blivit sämre. 

 

Optiker

En optiker är en som arbetar med ögon och undersöker massa människor varje dag och kollar hur deras syn är. Om synen kanske har försämrats sedan sist eller om den kanske helt enkelt är likvärdig som under den förra undersökningen. Man bör gå och undersöka sin syn hos en optiker vartannat år ungefär, då försämring av synen brukar komma gradvis. 

Bor man i Stockholm och ska boka tid för undersökning av synen kan man gå till en optiker i Södertälje till exempel. https://www.xn--optikersdertlje-clb51a.se/ är en av dessa som finns att välja bland. 

 

 

Undersökningen

Exakt hur en undersökning går till hos en optiker kan faktiskt vara ganska så skönt att få veta innan, för den som ska gå till en optiker för första gången. Kanske det gäller ett barn till exempel och dessa brukar oftast vilja veta vad som kommer att hända och på så vis känna sig bättre förberedda inför undersökningen. 

Hos en optiker får man förutom undersökningen hjälp med att välja sina glasögon, eller kanske linser om man hellre vill ha det. De som arbetar där finns till för att hjälpa en med allt från undersökningen av ögonen till valet av vilka glasögon man ska köpa. 

Fler nyheter