Tiden står still när du besöker ett spa i Dalarna

08 juli 2021
mikael_barani

Ett härligt regn mitt i sommaren kan verkligen kännas avslappnande. Speciellt om det har varit riktigt varmt i ett par dagar. Att då höra regnets smatter mot rutorna år sådant som kan vara väldigt välkommet. Inte bara för sinnet, utan öven för trädgården.

Visst, det kan bli besök från myggorna efteråt, men det är ändå något visst med att se den blöta grönskan glänsa i spåret av regnet.

Vrid ur dig själv

För det är något speciellt med vatten – det ger liv, även åt oss människor. Då handlar det inte bara om att dricka vatten, utan även om att simma runt i det, eller bara njuta av att ligga i det.

Det är ju detta som är en del av charmen med att besöka ett spa i Dalarna. Utöver massage och andra behandlingar kan man bara ligga i en varm bassäng och njuta av att kroppen liksom mjuknar.

Det är som om att all oro och alla måsten bara lakas ur en. De försvinner vind för våg, om nu sådana existerar i en liten bassäng.

Sedan hör det ju till saken att man går ner i varv lite extra om man befinner sig i Tällberg – denna unika plats på jorden där något lugn vilar i luften. Att få blicka ut mot Siljan på en tidig morgonpromenad, det är en avslappnande upplevelse i sig.

Vi behöver sådana här pauser i livet, då det inte finns något annat att göra än att vara. Tillfällen då tankarna bara får snurra iväg och försvinna ut i universum.

Ibland kan det nästan kännas stressande att inte ha något att sysselsätta sig med. Det är en indikation på att det verkligen är dags att låta dig själv vila. Annars är risken stor att det faktiskt kan ta stopp en dag. Hitta små tillfällen varje dag då du inte gör någonting och insuper livet med samtliga sinnen.

Fler nyheter